REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hnědá máslová jíška

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hnědou máslovou jíšku využijeme při přípravě tmavých polévek a omáček. Vhodná je například k zahuštění gulášové, frankfurtské … polévky.


Ingredience:
1-2 lžícemásla
1 lžícehladké mouky

Postup:

1. Máslo na pánvi rozpustíme
2. Přidáme mouku a za stálého míchání ji smažíme tak dlouho, až se osmaží dozlatova
3. Hnědou jíšku dále použijeme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Příprava hnědí máslové cibulové jíšky: Na tmavou cibulovou jíšku přidáme cibuli až do hotové hnědé (bledé) jíšky, protože při delším restování by se cibule připálila a zhořkla!

Poznámka:

Jíšku ředíme studenou polévkou, vývarem z kostí nebo vodou! Přiléváme po částech a stále mícháme, aby se neudělaly žmolky. Pro docílení hladké a jemné chuti vaříme jíšku 30 minut.Více viz. naše škola vaření, článek: Zahušťování pokrmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy