REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čalamáda s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na čalamádu z červeného zelí, mrkve, celeru, červené papriky …. a hub.


Ingredience:
1 kghub směs hřibovité nebo podzimní druhy, čirůvky, václavky ...
500 gčerveného zelí
250 gceleru
250 gmrkve
4 ksčervené papriky
4 kscibule
1 ksfeferonky
olej
sůl
Na nálev:
1 baleníklasické Deko (nebo Lako)
kdo má rád sladší nálev, přisladí podle chuti větší dávkou cukru a sacharinu

Postup:

1. Houby nakrájíme na plátky a povaříme v mírně osolené vodě zhruba 10 minut, během vaření sbíráme pěnu
2. Houby scedíme, propláchneme a dáme do mísy
3. Nakrájíme všechnu zeleninu na proužky, mrkev na tenká kolečka, vše smícháme, mírně osolíme a necháme 1 hod uležet a změknout
4. Směs napěchujeme do skleniček, nahoru přidáme kousek feferonky, lžičku oleje a zalijeme 1 cm pod okraj teplým nálevem
5. Sklenice zavíčkujeme a zavařujme při 90 °C tak 30 minut.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy