REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čalamáda s houbami a kečupem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená zelenina smíchaná s uvařenými houbami a kečupem, sterilovaná.


Ingredience:
1 kghub
600 gpaprik
450 gsladkého kečupu
450 gostrého kečupu
200 gcukru
200 gcibule
2 lžícesoli
1 lžičkanového mletého koření
1 lžičkamletého pepře
1/8 loleje
1/8 locta

Postup:

1. Očištěné houby povaříme zvlášť v malém množství mírně osolené vody (vaříme jen chvíli, tak 3-5 minut, podle druhu hub), měkké scedíme a necháme důkladně okapat
2. Očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu podusíme spolu s ostatními ingrediencemi
3. Houby zamícháme do horké čalamády, pak směs přendáme do vyvařených zavařovacích skleniček
4. Dobře uzavřené sterilujeme 30 minut při 90 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy