Nevíte, co připravit k večeři, nebo čím oživit grilované maso? Vyrostla vám na zahradě cuketa, nebo jste jich dostali od sousedů hned několik? Ideální chvíle připravit si dokonalou cuketovou čalamádu. A že vám cuketa nevoní? Takhle jste ji ještě nejedli! Vynikající je ke grilovanému masu, k domácímu burgeru i na topinky.
Ingredience:
3 kg | oloupané cukety bez jadérek |
1 kg | bílé papriky |
1 kg | cibule |
300 g | cukru |
0,3 l | octa |
4 ks | červené papriky |
1 balíček | Laka LABETA |
vhodné sklenice na zavařování s víčky |
Postup:
- Cukety, cibule a papriky nakrájíme na jemné kostičky.
- Vše smícháme s Lakem, cukrem, octem a necháme odležet asi 1 hodinu.
- Odleželou čalamádu napěchujeme do zavařovacích skleniček i se šťávou a sterilujeme na 80 °C asi 25 minut.
Zdroj: www.labeta.cz