REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubnová čalamáda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaná čalamáda z nastrouhaných kedluben promíchaných s cibulí, mrkví a paprikami, naložená ve sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
3 ksvětší kedlubny "gigant"
1 kgpaprik
1 kgmrkve
1 kgcibule
Na nálev:
1 sáčekpřípravku Deko
400 gcukru
2 lvody
0,6 locta

Postup:

1. Kedlubny a mrkev očistíme, cibuli oloupeme a vše nastrouháme na hrubém struhadle
2. Omyté papriky zbavíme stopek a semen, nakrájíme na proužky
3. Všechnu zeleninu smícháme a napěchujeme do zavařovacích sklenic
4. Zalijeme vlažným nálevem připraveným svařením vody, octa, cukru a přípravku Deko
5. Dobře uzavřené sterilujeme pouze 5 minut při teplotě 100 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy