REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí lutenica

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lutenica je bulharská, velmi pikantní a ostrá pasta k masitým pokrmům, do gulášů apod. Připravuje se se z paprik a rajčat. Můžeme si ji vyrobit i doma z vlastních vypěstovaných produktů.


Ingredience:
2 kgrajčat
1 kgčervených paprik
1 kgcibule
120 gcukru
2 lžíceocta
2 lžícesoli
2 dcloleje
12 ksfeferonek
3-4 ksstroužky česneku

Postup:

1. Zeleninu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, papriky zbavíme jadřinců, cibuli a česnek oloupeme
2. Rajčata, papriky, feferonky, cibuli a česnek umeleme na masovém strojku
3. Umleté suroviny dáme do hrnce, přidáme ostatní přísady a vaříme, dokud směs nezhoustne (až se za vařečkou dělá cestička)
4. Teplou lutenicu plníme do skleniček a zavařujeme při 90 °C tak 15-20 minut.

Poznámka:

Recept nám poslal: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy