REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čalamáda bez zavařování

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlepší čalamáda, kterou děláme už 30 let! Čalamáda, takto naložená, vydrží rok, pokud ji dříve nezkonzumujeme.


Ingredience:
2,5 kgbílého zelí
1 kgčervené papriky
1 kgmrkve
1 kgcibule
400 gcukru
0,5 loleje
0,5 locta
2 sáčkyDeka

Postup:
  1. Zelí zbavíme košťálu, oschlých listů nastrouháme na nudličky, přidáme na proužky nakrájenou papriku, cibuli, na nudličky nakrájenou mrkev
  2. Zalijeme octem, olejem, přidáme 2 sáčky deka a cukr, vše promícháme a necháme 2-3 hodiny rozležet, aby si směs pustila šťávu
  3. Zeleninu napěchujeme do skleniček, zalijeme šťávou, otřeme okraje skleniček, zatáhneme víčky a uložíme v chladu.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy