REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srdce Čechů si dobyli želatinoví medvídci, vede jahodová příchuť

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věděli jste, že želatinové medvídky konzumují až dvě třetiny Čechů? Barevné želé s šesti ovocnými příchutěmi je oblíbenou cukrovinkou, na které si pochutnáváme už 95 let. Gumoví medvídci slaví 15. července svůj mezinárodní den a k jeho příležitosti proběhla anketa agentury NMS Market Research pro společnost HARIBO. Z odpovědí vyplývá, že preference příchutí medvídků se odlišují podle krajů i věku. Obecně však mají Češi jasno – jahodoví medvídci vedou.


K vytvoření fenoménu želatinových medvídků inspirovali cukráře Hanse Riegela medvědi, kteří tančili na pouti. Medvídci poprvé spatřili světlo světa v roce 1922 ve dvoře domu v Kessenichu.

 

Chutná malým, stejně tak i dospělým

Častým tématem jsou preference chutí gumových medvídků, na což se zaměřila i výzkumná agentura NMS Market Research. Z ankety vyplývá, že ačkoliv pytlík s medvídky dávají do nákupního košíku spíše ženy, častěji si na nich pochutnávají děti a dospělí do 24 let. S přibývajícím věkem se chutě mění, ale obecně mezi Čechy vítězí jahodová, ananasová a malinová příchuť želatinových bonbonů.

 

Kdy bouchnout pytlík

Z hlediska spotřeby není výrazný rozdíl v konzumaci ženami, či muži. Příležitostí, kdy sáček s medvídky načít, se najde vždy dostatek. Největším vábičem chutí je večerní chvilka u televize, u níž hřeší snad každý z nás a konkrétně medvídky si otevře až 43 % lidí.

 

Po kterém medvídkovi sáhnete, rozhoduje váš jazyk

Mnoho z nás se nechává vést chutí a mezi medvídky si vybírá své favority. Někdo si raději pochutná na jahodovém medvídku, druhý zase více na ananasovém. Rozvážným výběrem ubývá obsah sáčku pomaleji více než polovině konzumentů – 56 % konzumentů si medvídky vychutnává po jednom. Na druhou stranu až 26 % lidí uvádí, že si do hrsti nabere více medvídků najednou. Mezi nejčastější spotřebitele patří mladí lidé ve věku 18 až 24 let, kteří většinou želatinové bonbony konzumují přímo z balíčku.

 

Recept:

Osvěžte se originální domácí zmrzlinou s medvídky

Co budete potřebovat:

  • dvě balení Zlatých medvídků Haribo (6 ks zmrzliny)

  • tvořítka na zmrzlinu

  • perlivou ochucenou limonádu

Postup:

Nasypte medvídky do tvořítek, množství volte podle chuti. Zalijte perlivou ochucenou limonádou až po okraj tvořítka (limonádu volte podle chuti, slazenou či neslazenou, použít můžete i sodu). Vložte do tvořítek zavírací držátka a dejte do mrazáku.

 

 

Poznámka redakce:

Německá společnost HARIBO je rodinnou firmou, jejíž tradice sahá v současnosti již do třetí generace. Zakladatel firmy, Hans Riegel senior, nechal zapsat svou společnost HARIBO GmbH & Co. KG do obchodního rejstříku v německém Bonnu 13. prosince 1920. Označení HARIBO je akronymem slov HAns RIegel BOnn. Synové zakladatele, Dr. Hans Riegel († 15. října 2013) a Paul Riegel († 2. srpna 2009), převzali společnost po smrti svého otce v roce 1946. „Tančící medvídek“, vytvořený zakladatelem Hansem Riegelem seniorem, je dnes společně s proslulým ZLATÝM MEDVÍDKEM (GOLDBÄR), již kultovní figurkou značky HARIBO. Společnost HARIBO je světovou jedničkou na trhu v segmentu želatinových a lékořicových cukrovinek. Denně vyrobí až 100 milionů ZLATÝCH MEDVÍDKŮ. Trvalá podpora značky, nejvyšší možná kontrola kvality a důvěra spotřebitelů – to jsou základní stavební prvky úspěchu firmy, která dnes vyrábí své produkty v 15 továrních závodech po celé Evropě. Celosvětově firma zaměstnává na 7.000 zaměstnanců. Od poloviny třicátých let dodnes jsou produkty HARIBO prezentovány známým sloganem: „HARIBO chutná malým, stejně tak i dospělým“.

Další informace najdete na: www.haribo.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Podzimní variace z těch nejkvalitnějších tuzemských surovin

S významným výročím 17. listopadu jsme si připomněli doby, kdy kromě jiného nebylo snadné se dobře a zdravě stravovat, protože se jedlo, co bylo. V minulosti nebylo z čeho vařit, dnes seženeme prakticky cokoliv v jakoukoliv roční dobu. Už se ale naštěstí neřídíme jen „neomezenou“ nabídkou supermarketů a obchodů s potravinami a čím dál častěji dáváme na selský rozum. Pokud stejně jako my preferujete co nejkvalitnější tuzemské a lokální suroviny, pravděpodobně následujete především sezónu a svůj instinkt. Do čeho se pustit v listopadu?

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Křupavé hranolky McCain sledují nejnovější kulinární trendy

Kdo by je nemiloval? Křupavé, voňavé, zlatavé hranolky s vynikající chutí brambor. Řeč je o hranolkách značky McCain, která jako první přinesla na český trh mražené hranolky do trouby. A právě teď můžete ochutnat něco nového! Dvě křupavé novinky McCain připravené podle nejnovějších kulinárních trendů: široké hranolky Steakhouse Frites a hranolky s křupavou slupkou Bistro Style! Pro tu nejlepší chuť a výjimečný zážitek na talíři.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy