REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprikový protlak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Méně kvalitní papriky rozvařené, rozmixované, povařené do hustoty kečupu. Tento paprikový protlak se skvěle hodí jako přísada do omáček a k masu.


Ingredience:
méně kvalitní papriky
zavařovací sklenice s uzávěrem
voda

Postup:

1. Méně kvalitní papriky zbavíme stopek a jadřinců, pak je pokrájíme na malé kousky, podlijeme vodou, rozvaříme
2. Rozvařené papriky rozmixujeme, dáme opět vařit za stálého míchání, vaříme tak dlouho, až hmota získá hustotu kečupu
3. Horký paprikový protlak naplníme do čistých nahřátých skleniček, důkladně je uzavřeme a dnem vzhůru necháme úplně vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy