Výborná pasta ostřejší chuti vhodná k pečeným klobásám, masu, ale i na dochucování omáček. Jde o sterilovaný produkt z masitých paprik, česneku, oleje, cukru, octa ….
Ingredience:
2 kg | červených masitých paprik |
0.5 kg | cibule |
4 ks | stroužky česneku |
1-2 ks | feferonky |
2 lžíce | cukru |
1 lžíce | soli |
2 dl | oleje |
1 dl | octa |
vhodné skleničky s víčky |
Postup:
- Omyté, jádřinců zbavené papriky, nakrájíme a umeleme společně s cibulí, česnekem, feferonkami
- Přelijeme do hrnce, přidáme olej, ocet, cukr, sůl, vaříme, až se odpaří část tekutiny, papriky změknou, směs zhoustne, občas promícháme
- Horkou pastu nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, sterilujeme při 90 °C tak 30 minut.