Další varianta paprikové pasty z více surovin, hustší konzistence, pikantní chuti, vhodná k pečeným uzeninám či masu, k ochucení polévek, omáček atd.
Ingredience:
2 kg | červených masitých paprik |
0,5 kg | oloupaných rajčat |
0,5 kg | cukety |
0,5 kg | cibule |
2 ks | feferonky |
2 dl | oleje |
2 dl | octa |
2-3 lžíce | cukru |
sůl | |
vhodné zavařovací skleničky s víčky |
Postup:
- Všechny suroviny omyjeme, cibuli, cukety, rajčata oloupeme, papriky zbavíme jádřinců a žilek
- Všechny suroviny umeleme na jemno, použije desku (šajbu) s 2, 2,5 mm otvory
- Umletou směs nalijeme do hrnce, přidáme ocet, olej, ochutíme solí, cukrem, vaříme do zhoustnutí, 20-30 minut, občas promícháme, aby se směs nepřipálila
- Horkou směs nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, sterilujeme 30 minut při 90 °C.
Do pasty můžete rozemlít 1 červenou řepu, pasta má pak krásně sytou, červenou barvu.