REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání zeleniny, bylinek


Čalamáda z červené řepy a zelí

Pikantní čalamáda ze zelí, cibule a červené řepy.

Čalamáda ze zelí a paprik

Tato zeleninová čalamáda se nesteriluje, přesto vydrží až rok! A je skvělá například jako příloha k pečeným, smaženým, či grilovaným masům a pod.

Červená řepa s křenem

Nastrouhaná červená řepa spolu s křenem a zalitá sladkokyselým nálevem.

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Povařená červená řepa nakrájená na kolečka nebo kostičky, proložená kolečky křenu, dochucená fenyklem, zalitá sladkokyselým nálevem, zavařená.

Červené papriky s česnekem a cibulí nakládané v bílém víně

V troubě pod grilem opečené papriky, spařené, oloupané, zbavené jadřinců, nakonec naložené v nálevu z octa, bílého vína, vody a koření spolu s cibulí a česnekem, zavařené.

Česnek nakládaný v soli

Stroužky česneku naložené v soli.

Česnek naložený s citronem

Zavařený česnek v ochuceném nálevu spolu s rozmarýnem a olivovým olejem.

Česnek v oleji

Sterilovaný, naložený česnek můžeme použít všude, kde se hodí čerstvý.

Česnek v oleji II.

V olivovém oleji naložené stroužky česneku spolu s chilli papričkou.

Česnek v pikantním nálevu

Oloupané stroužky česneku naložené v pikantním nálevu z bílého vína, octa, cukru, soli, bobkové listu a dalších ingrediencí.

Česnek ve vinném octě

V pikantním nálevu povařený a pak naložený česnek v celých paličkách.

Česnekové výhonky v okurkovém nálevu

Zavařené česnekové výhonky v nálevu z Novy.

Dia čalamáda ze zelených rajčat

Recept od naší čtenářky paní Maruš.

Domácí Erös Pista

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na pikantní paprikovou pastu připravenou z pálivých červených feferonek a soli. Jed o omáčku používanou hojně především v maďarské kuchyni, odkud také tento recept pochází.

Domácí krenex

Nastrouhaný křen rozmixovaný s cukrem, vodou a olejem.

Domácí kvašáky

Klasický recept na kvašené okurky.

Domácí kvašáky II.

Nakládané kvašené okurky.

Domácí kysané zelí s mrkví a jablky

Naložené hlávkové zelí ochucené jablky, mrkví a kořením.

Domácí lutenica

Lutenica je bulharská, velmi pikantní a ostrá pasta k masitým pokrmům, do gulášů apod. Připravuje se se z paprik a rajčat. Můžeme si ji vyrobit i doma z vlastních vypěstovaných produktů.

Domácí sterilované lečo

Z uvedené várky získáme 6 sklenic o obsahu 0,7 l skvělého leča.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy