REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostré cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka cukety zalitá kořeněným, sladkokyselým nálevem, zavařená spolu s feferonkami a česnekem. Takto naložené cukety podáváme jako salát či přílohu k různě upraveným masům.


Ingredience:
3-4 kscukety
2 ksčervených feferonek
1 kspaličky česneku
Na nálev:
500 mlocta
500 gcukru
1 ksbalení přípravku Deka
2 lvody

Postup:

1. Omyté cukety nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme, feferonky omyjeme a nakrájíme na kolečka
2. Vodu smícháme s octem, cukrem a Dekem, přivedeme k varu, ale dále nevaříme, nálev necháme vychladnout
3. Cukety vložíme do čistě vymytých sklenic, do každé přidáme pár koleček feferonky a stroužek česneku
4. Přelijeme připraveným nálevem, dobře uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce naplněného vodou asi do poloviny a sterilujeme asi 5 minut od počátku varu, vyjmeme a po částečném zchladnutí obrátíme sklenice dnem vzhůru.

Doporučení:

Stejně jako cukety můžeme zavařovat i mladé dýně nebo patizony. Pestrá a lahodná směs vznikne smícháním všech tří druhů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy