REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání zeleniny, bylinek


Domácí sušená rajčata

Sušená rajčátka vonící po bylinkách a česneku se skvěle hodí jako ingredience k dalšímu použití, například do omáček, na špagety apod., nebo se dají jen tak mlsat a zapíjet dobrým vínem.

Dušené sterilované kedlubnové zelí

Skvělá příloha na zimu k vepřové pečení a jiným masitým pokrmům, kde používáme běžně klasické dušené kysané zelí. Sterilované vydrží ve sklenicích do příští sezóny.

Dýňový (tykvový) kompot

V octovém nálevu odleželé kostky tykve, povařené s cukrem, zavařené proložené plátky citronu nebo pomeranče a dochucené hřebíčkem a skořicí.

Dýňový kompot na sladko

Sterilovaná dýně v nálevu z vody, cukru, kyseliny citronové a ananasového džusu.

Falešné kapary z medvědího česneku

Naložená poupata medvědího česneku používáme na ozdobu chlebíčků, jednohubek, nebo lze s nimi nahradit v receptech pravé kapary. Mají pikantní česnekovou-slanou a ostrou chuť.

Fazole s červenou cibulí

Zavařované fazole s cibulí a tymiánem, zalité sladkokyselým nálevem.

Fazolky v kyselém nálevu

Naložené fazolky používáme většinou jako polotovar při přípravě fazolových omáček a polévek.

Fazolky ve sladkokyselém nálevu

Předvařené fazolky sterilované ve sladkokyselém nálevu.

Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

Ve sladkokyselém nálevu zavařené mladé fazolové lusky.

Feferonky s rozinkami

Feferonky plněné rozinkami a zalité náleve z octa, medu a vody, sterilované.

Feferonky ve sladkokyselém nálevu

Povařené feferonky zalité nálevem z cukru, soli a vody, sterilované

Grilovaná nakládaná zelenina

Grilovaná zelenina naložená v nálevu je vynikající ostrá příloha k masitým pokrmům, ale můžeme si ji dopřát i samotnou, jako chuťovku například k pivu nebo vínu.

Hanácké rychlokvašky

Zajímavý recept na kvašáky, tedy okurky kvašené, v tomto případě, v sladkokyselém nálevu.

Hořčice z cukety

Cukety povařené s kořením, česnekem, feferonkami, cukrem, solí, olejem a octem vše rozmixované, sterilované.

Hrášek ve sladkokyselém nálevu

Vyloupaný a povařený hrášek, zalitý horkým nálevem, sterilovaný.

Hrášek ve sladkoslaném nálevu

Vyloupaný a v osolené vodě povařený hrášek, zalitý sladkoslaným nálevem, sterilovaný.

Hrášek ve slaném nálevu

Mírně povařený hrášek smíchaný se solí, zalitý vodou.

Hrášek ve slaném nálevu II.

Konzervujeme hrášek zelený, sladký, nepřezrálý, s měkkými zrny. Takto upravený hrášek je vhodný do polévek, omáček, salátů …

Chřest zavařený v pikantním nálevu

Recept na zavařený chřest. Díky chilli papričce a koření dostanou pazouchy chřestu naloženého a zavařeného podle tohoto receptu nádech pikantnosti.

Chřest zavařený ve sladkokyselém nálevu

Zavařování chřestu v nálevu – klasickým sladko kyselým nálevem zalité předvařené pazouchy chřestu, sterilované dobře uzavřené v zavařovacím hrnci.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy