REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání zeleniny, bylinek


Nálev na fazolky

Nálev na sterilaci zeleniny

Nálev na okurky

Vítězný nálev na okurky z degustace nakládaných okurek Zahrádkář 3/92.

Nálev na okurky z Majetína

Nálev na okurky z octa, vody, cukru, soli a cukerinu.

Nálev na znojemské okurky

Sladkokyselý nálev na okurky nakládačky. Recept nám poslal Dalibor Marounek.

Naložená červená řepa

Povařená červená řepa nakrájená na nudličky, naložená spolu s křenem, zavařená ve sladkokyselém nálevu. Tento salát lze konzumovat přímo, nebo dále použít jako polotovar dle příslušných receptur.

Naložená rebarbora

Špalíky oloupané rebarbory naložené v sladkém nálevu.

Naložené lagenárie

Lagenárii, nebo také indickou okurku zavařujeme jen mladou, oloupanou a většinou zbavenou jadřince a to třeba v klasickém nálevu na okurky.

Naložené zelí

Na jemno nakrájené nebo nakrouhané zelí, dochucené cibulí, kmínem a solí, kvašené.

Naložený květák v pikantním nálevu spolu s mrkví a okurkou

Růžičky květáku naložené v nálevu spolu s cibulí, chilli papričkou, kořením, kolečky okurek a hranolky nebo kolečky mrkve.

Naložený míchaný salát

Salát ze zelených rajčat, cibule, paprik a okurek

Octový křen

Ochucený křen smíchaný z vinného octa, vývaru, oleje, cukru a mletého pepře.

Octový nálev na zeleninu

Základní recept na nakládání (sterilování).

Okurkové řezy nakládané v soli

Jedna z variant kvašených okurků, tentokrát nakrájených na silnější kolečka.

Okurkové řezy v octovém roztoku

Sterilované řezy z větších okurek přes noc naložené v roztoku a uložené v kameninové nádobě. Druhý den zalité stejným nálevem a zavařené 10-15 minut.

Okurkový salát na zimu

Nastrouhané okurky zalité sladkokyselým nálevem, sterilované, vhodné jako příloha v zimních měsících.

Okurky “rychlovky”

Rychlovky připravujeme z větších okurek kolem 10 cm, můžeme zpracovat i větší plody a plníme větší sklenice od 2-4 litrů. Okurky můžeme konzumovat již po 2-3 dnech po větším proniknutí nálevu do okurek.

Okurky s papričkami

Okurky zavařované v sladkokyselém nálevu s feferonkami, česnekem, cibulkami a kořením.

Okurky sladkokyselé bez sterilace

Recept na nakládané okurky, které nemusíte sterilovat a dají se konzumovat již za 2 dny po naložení.

Okurky v kari

Výborná příloha k masitým pokrmům, pikantní chuti, která nám sterilovaná vydrží celý rok!

Okurky v soli

Jedna z možností, jak si v domácích podmínkách připravit kvašené okurky naložené v solném roztoku. Díky listům dubu jsou pěkně křupavé. Ale pozor! Jsou určené k okamžité spotřebě, nedají se dlouhodobě skladovat, jako například klasicky zavařené okurky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy