REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání zeleniny, bylinek


Zavařená rebarbora

Povařená rebarbora s cukrem loupanými mandlemi a citronovou šťávou, sterilovaná.

Zavařené fazolky

Zavařené mladé zelené fazolky.

Zavařené feferonky

Vypěstované nebo koupené feferonky buď sušíme, nebo zavaříme do láku. Jako chuťovka k masitým pokrmům jsou vynikající.

Zavařený česnek

V zavařovacích sklenicích naložené stroužky česneku, sterilované spolu s kořením a chilli papričkami.

Zavařený česnek s feferonkami

Sterilovaný česnek v nálevu z vína, octa, cukru a soli s kořením a feferonkami.

Zavařený chřest

Zavařování chřestu – základní recept na sterilaci výhonků chřestu. Takto zavařený chřest vydrží ve spíži až 6 měsíců. Díky naložení jen do vody bez dalších příchutí, můžeme sterilovaný chřest použít téměř do všech receptů na čerstvý chřest.

Zavařený lilek s mrkví

Povařený lilek s mrkví, zavařený s cibulí, česnekem, směsí oleje a octa.

Zavařený okurkový salát

Ve sladkokyselém nálevu naložená kolečka nakrájené okurky spolu s křenem a cibulí, zavařená.

Zavařujeme okurky

Klasický recept na sterilované okurky.

Zelená nedozrálá rajčata zavařená jako fíky

Vhodné do sladkých nákypů a moučníků, do pudinků, piškotů apod. Chutí opravdu trochu připomínají fíky, takže je můžeme podávat i jako sladký pamlsek k vínu.

Zelené fazolky v soli

Povařené fazolky sterilované spolu s křenem.

Zelenina pod maso

Povařená zelenina naložená do sladkokyselého nálevu a pak sterilovaná.

Zelenina pro přípravu bramborového salátu

Polotovar vhodný jako zeleninový základ pro přípravu bramborového salátu.

Zelenina pro přípravu svíčkové

Zeleninový polotovar vhodný jako základ do svíčkové.

Zelenina v soli

Pokrájená a umletá kořenová zelenina spolu s cibulí, květákem, petrželovou natí a česnekem, smíchaná se solí, vhodná jako polotovar na přípravu omáček nebo polévek.

Zelenina ve sladkokyselém nálevu

V sladkokyselém nálevu sterilované cherry rajčátka, okurky, cibulky, česnek, bylinky a koření.

Zelenina ve slaném nálevu

Kořenová zelenina naložená v nálevu z vody a soli, sterilovaná, vhodná jako polotovar například na přípravu omáček, polévek, skvělá je i pod maso apod.

Zeleninová čalamáda

Čalamáda ze zelí, cibule, okurek a paprik.

Zeleninová omáčka k masu

Povařená omáčka z rajčat, cuket, jablek, cibule a dalších ingrediencí, sterilovaná.

Zeleninová směs

Povařená zelenina s kečupem, olejem, octem a cukrem, sterilovaná.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy