REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurky v kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborná příloha k masitým pokrmům, pikantní chuti, která nám sterilovaná vydrží celý rok!


Ingredience:
2,5 kgokurek nakládaček
6 ksvelkých cibulí
sůl
Na nálev:
200 gcukru
1 lžičkamletého černého pepře
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkakari koření
1 lžičkasoli
1,5 lvody
0,4 dclocta

Postup:

1. Očištěné, důkladně proprané okurky a oloupané cibule pokrájíme na kostičky, posypeme solí a necháme 2 hodiny odležet v míse
2. Uvaříme lák z uvedených surovin; vodu smícháme s octem, dochutíme cukrem, solí a kořením, přivedeme k varu, necháme chvíli probublat, pak nálev ihned odstavíme ze zdroje tepla
3. Okurky s pokrájenou cibulí plníme do zavařovacích sklenic, zalijeme horkým lákem, důkladně uzavřeme a sterilujeme 10-15 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy