REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurkové řezy nakládané v soli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant kvašených okurků, tentokrát nakrájených na silnější kolečka.


Ingredience:
2 kgpřerostlých okurek dlouhých maximálně 15 cm
130-140 gsoli
1 lvody
2-3 kssnítky kopru
2-3 ksvinné nebo višňové listy

Postup:

1. Okurky opereme a očistíme, pak je nakrájíme na silnější kolečka 2. Řezy naskládáme do velké sklenice nebo kameninové nádoby, proložíme je snítkami kopru a listy z vinné révy nebo višní
3. Svaříme vodu (na 1 l vody dáme 130-140 g soli), mírně prochladlý nálev nalijeme na okurky
4. Zatížené okurky necháme v pokojové teplotě stát 4-5 dnů (musí být úplně potopeny, jinak nebudou k jídlu!)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy