REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání zeleniny, bylinek


Květák ve sladkokyselém nálevu

Povařené růžičky květáku ve vodě smíchané s kyselinou citrónovou, naložené v sladkokyselém nálevu spolu s kořením, zavařené.

Kysané zelí

Právě na podzim si můžeme naložit vlastní domácí kysané zelí, které pak upotřebíte jako přílohu k mnoha českým pokrmům.

Kysané zelí do sklenic

Nakrouhané zelí pořádně našlapané, ochucené solí, kmínem a cibulí, kvašené v zavařovacích sklenicích.

Kysané zelí II.

Zajímavá tradiční česká příloha.

Kysané zelí s červenou řepou

Takto připravené zelí s řepou podáváme například k masitým pokrmům, lze i podusit, vhodné také do polévek, na boršč atd.

Lilek s tymiánem

Grilované plátky lilků a snítky tymiánu zalité ochuceným teplým olejem, uležené, vhodné jako delikatesa k pivu či vínu, či příloha k pečenému nebo grilovanému masu.

Mandlový křen

Křen s vložkou mandlí.

Marinované zelí

Nakrouhané zelí smíchané s cibulí a nálevem, 24 hodin naložené a pak sterilované.

Matesy z cukety

Nakládané cukety spolu s cibulí, olejem, cukrem, octem a kořením.

Matjesy z cuket

Tyto matjesy z cukety mají velmi pikantní chuť připomínající pravé matjesy.

Medvědí česnek v soli

Podle tohoto receptu naložený medvědí česnek používáme do polévek, pomazánek atd. Pokrmy, kde přidáme nasolený česnek, nesolíme nebo jen trochu, podle přidaného množství, česnek je slaný dost. V lednici vydrží 1 rok, tedy až do příští sezóny.

Míchaná zelenina

Čalamáda z paprik, okurek, cibule a zelených rajčat.

Mleté kapie v soli

Skvělé ochucovadlo pro guláše, omáčky, uplatní se i při přípravě mas na různé způsoby, hodí se také do polévek. Barva takto zpracovaných kapií je úžasná.

Moutnické okurky

Jednoduchý recept na okurky v sladkokyselém nálevu.

Mrkev s jarní cibulkou

Zavařená mrkev s jarní cibulkou naložená v sladkokyselém nálevu.

Mrkev v soli

Předvařené kostičky soli promíchané se solí, skladované na chladném místě.

Mrkev ve sladkokyselém nálevu

Povařená mrkev nakrájená na kostičky nebo kolečka, zavařená v kořeněném sladkokyselém nálevu.

Mrkev ve sladkoslaném nálevu

Mladé předvařené kořeny mrkve, sterilované ve sladkoslaném nálevu.

Nakládačky s červenou cibulí

Okurky v octovém nálevu naložené spolu s červenou cibulí, česnekem a kořením.

Nakládaná brokolice

Sterilace zeleniny, nakládaná brokolice.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy