REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kvašené zelí na čínský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chuť zelí podle tohoto receptu je pikantní, kyselá, mírně pálivá a kvašená. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.


Ingredience:
1 kgzelí
5 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 ksfeferonky
3 lžičkysoli
1 lžičkaglutasolu
Zálivka:
0,2 lvody
1 lžícehladké mouky

Postup:

1. Ze zelí vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na kroužky, feferonku nasekáme, česnek prolisujeme
2. Všechnu zeleninu důkladně promícháme, přidáme glutasol a sůl
3. Směs napěchujeme do sklenice
4. Ve vlažné vodě rozmícháme mouku a přelijeme zelí ve sklenici, mouka se přidává proto, aby se urychlilo kvašení
5. Po 3 až 5 dnech je zelí kvašené v závislosti na teplotě v místnosti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy