Chuť zelí podle tohoto receptu je pikantní, kyselá, mírně pálivá a kvašená. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.
Ingredience:
1 kg | zelí |
5 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | feferonky |
3 lžičky | soli |
1 lžička | glutasolu |
Zálivka: | |
0,2 l | vody |
1 lžíce | hladké mouky |
Postup:
1. Ze zelí vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na kroužky, feferonku nasekáme, česnek prolisujeme
2. Všechnu zeleninu důkladně promícháme, přidáme glutasol a sůl
3. Směs napěchujeme do sklenice
4. Ve vlažné vodě rozmícháme mouku a přelijeme zelí ve sklenici, mouka se přidává proto, aby se urychlilo kvašení
5. Po 3 až 5 dnech je zelí kvašené v závislosti na teplotě v místnosti.