REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oprané snítky kopru upěchované do zavařovacích sklenic, zalité sladkokyselým nálevem, zavařené.


Ingredience:
nejlépe čerstvě utržený kopr
Na nálev:
1 lvody
0,3 locta
50 gcukru
30 gsoli

Postup:

1. Snítky kopru opereme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak je napěchujeme do zavařovacích sklenic
2. Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem, důkladně je uzavřeme víčky
3. Sterilujeme 25 minut při teplotě 90 °C.

Příprava nálevu:
Vodu přivedeme spolu s octem, cukrem a solí k varu, ale dále ji nevaříme!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy