REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kvašené mochyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plody mochyně kvašené v saldkokyselém nálevu.


Ingredience:
1 kgnezralých mochyní
40 gsoli
1 lvody
4 ksvinného listu
4 kskuličky pepře
4 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
2 snítkykopru
2 snítkyestragonu
nádoba (sklenice) na 1,5 l

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, do které hodíme sůl, bobkový list, nové koření, pepř
2. Necháme projít varem
3. Do 1,5 l velké kameninové nebo skleněné nádoby skládáme vidličkou propíchané mochyně a prokládáme je listy vína, koprem a estragonem
4. Láhev zalijeme teplým (ne vařícím!) nálevem a zatížíme
5. Pak nádobu zaděláme igelitem a zafixujeme gumičkou
6. Necháme 7-8 dní, při teplotě 18 °C, kvasit.

Doporučení:

Jakmile mají mochyně správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu.

Poznámka:

Igelit v průběhu kvašení můžeme propíchat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy