Plody mochyně kvašené v saldkokyselém nálevu.
Ingredience:
1 kg | nezralých mochyní |
40 g | soli |
1 l | vody |
4 ks | vinného listu |
4 ks | kuličky pepře |
4 ks | kuličky nového koření |
2 ks | bobkové listy |
2 snítky | kopru |
2 snítky | estragonu |
nádoba (sklenice) na 1,5 l |
Postup:
1. Do hrnce nalijeme vodu, do které hodíme sůl, bobkový list, nové koření, pepř
2. Necháme projít varem
3. Do 1,5 l velké kameninové nebo skleněné nádoby skládáme vidličkou propíchané mochyně a prokládáme je listy vína, koprem a estragonem
4. Láhev zalijeme teplým (ne vařícím!) nálevem a zatížíme
5. Pak nádobu zaděláme igelitem a zafixujeme gumičkou
6. Necháme 7-8 dní, při teplotě 18 °C, kvasit.
Jakmile mají mochyně správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu.
Poznámka:Igelit v průběhu kvašení můžeme propíchat.