REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křen s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaný křen s jablky promíchané s cukrem, soli, vodou a octem, sterilované.


Ingredience:
1 kgkřenu
500 gjablek
4 gcukru
2 gsoli
100 mlbílého vinného octa
100 mlvody

Postup:

1. Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno 3. Pak nastrouhaná jablka i křen smícháme, přidáme vinný ocet, sůl, cukr, vodu a vše důkladně promícháme
4. Naplníme do čistě vymytých skleniček, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 90 °C.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy