REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křen ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaný křen spařený sladkokyselým nálevem, sterilovaný.


Ingredience:
400-500 gkřenu
Na nálev:
2 dlvody
0,5 dlocta
80 gcukru
10 gsoli

Postup:

1. Vodu smícháme s octem, cukrem a solí, přivedeme ji k varu, ale dále nevaříme
2. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, spaříme horkým nálevem a ihned naplníme do nahřátých zavařovacích skleniček
3. Důkladně uzavřené sklenice s křenem sterilujeme 25 minut při teplotě 90 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy