REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání zeleniny, bylinek


Jablkový křen

Chutný domácí křenex s příchutí jablek.

Jablkový křen II.

Skvělý ke grilovaným masům, nastrouhaný křen smíchaný s nastrouhaným jablkem.

Jednoduchý nálev na okurky

Nevařený recept na nálev určený k nakládání okurek.

Jeřabinový kompot II.

Povařené jeřabiny v cukrovém roztoku, zavařené.

Kedlubnová čalamáda

Sterilovaná čalamáda z nastrouhaných kedluben promíchaných s cibulí, mrkví a paprikami, naložená ve sladkokyselém nálevu.

Kopr v soli

Kopr naložený v soli, vhodný jako polotovar k dalšímu využití v kuchyni.

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Oprané snítky kopru upěchované do zavařovacích sklenic, zalité sladkokyselým nálevem, zavařené.

Křen s jablky

Nastrouhaný křen s jablky promíchané s cukrem, soli, vodou a octem, sterilované.

Křen v hořčici

Nastrouhaný čerstvý křen, promíchaný s plnotučnou hořčicí, vhodný jako příloha k masům nebo uzeninám.

Křen ve sladkokyselém nálevu

Nastrouhaný křen spařený sladkokyselým nálevem, sterilovaný.

Křupavé Bzenecké okurky

Křupavé a voňavé okurky získáte díky dobrému nálevu a správnému postupu zavařování.

Kukuřice v sladkokyselém nálevu

Mladé kukuřičné klasy naložené ve sladkokyselém nálevu.

Kunovjanka

Sterilovaná směs míchané zeleniny ve sladkokyselém nálevu.

Kvašené kedlubnové zelí

Máte přebytek kedlubnů na zahrádce, nebo Vám praskají, vyzkoušejte recept našich babiček. Kdysi se kedlubnové zelí dělalo většinou na podzim z velkých kedlubnů odrůdy Gigant. Dobře uskladněné a na povrchu pořád zalité zelí vodou vydrželo až do jara. Používalo se jako příloha k pokrmům, podobně jako klasické kyselé zelí, buď kvašené, nebo podušené na sádle s přídavkem cukru.

Kvašené mochyně

Plody mochyně kvašené v saldkokyselém nálevu.

Kvašené okurky

Domácí kvašené okurky tzv. “Kvašáky” jsou skvělá pochutina k pivu či vínu. Dají se i zavařit!

Kvašené zelí na čínský způsob

Chuť zelí podle tohoto receptu je pikantní, kyselá, mírně pálivá a kvašená. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Kvašený zimní zelný salát

Zelí smíchané s mrkví, česnekem, cibulí a feferonkami, zalité nálevem, nechané zkvasit.

Květák konzervovaný v soli

Povařené růžičky květáku, vyskládané do sklenic, zasypané solí, převázané celofánem a skladované v chladu.

Květák se zeleninou

V ochuceném nálevu zavařovaný květák, cibule, kapie a cuketa.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy