REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jeřabinový kompot II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené jeřabiny v cukrovém roztoku, zavařené.


Ingredience:
jeřabiny
1 lvody
1,5 kgcukru
zavařovací sklnice s uzávěrem

Postup:

1. Odstopkované, oprané jařabiny předvaříme v cukrovém roztoku, který připravíme svařením 1,5 kg cukru v 1 l vody, jeřabiny vaříme doměkka, nesmíme je však rozvařit
2. Předvařené jeřabiny zcedíme, naplníme do sklenic a zalijeme je cukrovým roztokem, ve kterém jsme je vařili
3. Důkladně uzavřené sklenice sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Takto lze konzervovat jak sladkoplodý červený jeřáb, tak i aronie. Plané jeřabiny nejsou pro konzervování příliš vhodné.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy