REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Feferonky ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené feferonky zalité nálevem z cukru, soli a vody, sterilované


Ingredience:
feferonky, voda, sůl
Koření na sklenici o obsahu 0,5 l:
2 kszrnka nového koření
2 kszrnka pepře
1 ksmenšího bobkového listu
1/2 lžičkyhořčičných semínek
Na nálev:
1 lvody
50 gcukru
30 gsoli

Postup:

1. Oprané feferonky chvíli povaříme v mírně osolené vodě
2. Vytáhneme je, necháme důkladně okapat
3. Papriky pak vyskládáme do zavařovací sklenice spolku s kořením
4. Zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme víčky
5. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy