Povařené feferonky zalité nálevem z cukru, soli a vody, sterilované
Ingredience:
feferonky, voda, sůl | |
Koření na sklenici o obsahu 0,5 l: | |
2 ks | zrnka nového koření |
2 ks | zrnka pepře |
1 ks | menšího bobkového listu |
1/2 lžičky | hořčičných semínek |
Na nálev: | |
1 l | vody |
50 g | cukru |
30 g | soli |
Postup:
1. Oprané feferonky chvíli povaříme v mírně osolené vodě
2. Vytáhneme je, necháme důkladně okapat
3. Papriky pak vyskládáme do zavařovací sklenice spolku s kořením
4. Zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme víčky
5. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.