REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná nakládaná zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaná zelenina naložená v nálevu je vynikající ostrá příloha k masitým pokrmům, ale můžeme si ji dopřát i samotnou, jako chuťovku například k pivu nebo vínu.


Ingredience:
1 kgcuket (lilků)
1 kgpaprik
1 kgčervené cibule
2 kspaličky česneku
grilovací koření Mexiko
olivový olej
tabasco
Na nálev:
0,5 lvody
1 dclocta
2 lžícecukru
1 lžícesoli
1 lžičkapepře

Postup:

1. Cuketu omyjeme, ale neloupeme, nakrájíme ji na kolečka tlustá 0,5 cm, osolíme a necháme 15 minut vypotit
2. Papriky zbavíme jádřinců, rozdělíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme na jednotlivé kroužky
3. Cukety osušíme a společně s paprikami a cibulí grilujeme z obou stran, během grilování potíráme grilovacím kořením Mexiko, rozmíchaném v oleji
4. Měkkou grilovanou zeleninu necháme vychladnout
5. Do skleniček plníme střídavě plátky cukety, papriky a cibule, prokládáme plátky jemně nasekaného česneku, nakonec vše zastříkneme pár kapkami tabasca
6. Naplněné skleničky zalijeme nálevem a nahoru dáme lžíci olivového oleje, zelenina musí být úplně ponořená
7. Sterilujeme 20 minut při 80 C.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy