REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášek ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyloupaný a povařený hrášek, zalitý horkým nálevem, sterilovaný.


Ingredience:
hrášek
slaná voda na povaření
Na nálev:
1 lvody
1,5 dclocta
70 gcukru
25 gsoli

Postup:

1. Vyloupaný hrášek povaříme v mírně osolené vodě asi 5 minut, pak ho vyndáme a ochladíme studenou vodou
2. Povařená hrášek nasypeme do zavařovacích skleniček a zalijeme připraveným horkým nálevem
3. Důkladně uzavřené sklenice sterilujeme 40 minut při 80 °C.

Příprava nálevu:
Vodu s octem, cukrem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme. Nálev aplikujeme horký.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy