REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášek ve sladkoslaném nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyloupaný a v osolené vodě povařený hrášek, zalitý sladkoslaným nálevem, sterilovaný.


Ingredience:
hrášek
voda
sůl
Na nálev:
1 lvody
20 gcukru
10 gsoli

Postup:

1. Vyloupaný hrášek povaříme v mírně osolené vodě asi 5 minut, pak ho vyndáme a ochladíme studenou vodou
2. Povařená hrášek nasypeme do zavařovacích skleniček a zalijeme připraveným horkým nálevem
3. Důkladně uzavřené sklenice sterilujeme první den 40-50 minut při 100 °C a druhý den ještě 15 minut také při 100 °C.

Příprava nálevu:
Vodu s cukrem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme!

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy