REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášek ve slaném nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mírně povařený hrášek smíchaný se solí, zalitý vodou.


Ingredience:
1 kgvyloupaného hrášku
250-300 gsoli
1 dlvody
zavařovací sklenice s víčky
voda na povaření

Postup:

1. Hrášek 7-8 minut povaříme, scedíme a ochladíme studenou vodou
2. Promícháme jej se solí, nasypeme do zavařovacích skleniček a zalijeme převařenou vodou
3. Uzavřeme víčky a uložíme na chladném místě.

Doporučení:

Takto připravené skleničky hrášku můžeme i sterilovat, déle nám pak vydrží. Sterilujeme 15 minut při teplotě 100 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy