REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kopr v soli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kopr naložený v soli, vhodný jako polotovar k dalšímu využití v kuchyni.


Ingredience:
1 kgčerstvého kopru
250 gsoli
zavařovací sklenice
voda

Postup:

1. Kopr propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat
2. Opláchnutý kopr zbavíme silnějších stonků, zbytek nadrobno nasekáme
3. Připravený kopr promícháme se solí, napěchujeme do zavařovacích skleniček a necháme chvíli stát, až pustí šťávu
4. Povrch každé sklenice pokryjeme vrstvou soli, uzavřeme víčky nebo převážeme celofánem a skladujeme na chladném a temném místě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy