Salát ze zelených rajčat, cibule, paprik a okurek
Ingredience:
1 kg | zelených rajčat |
250 g | cibule |
7 ks | zelených paprik |
2 ks | salátových okurek |
0,5 l | octa |
nové koření | |
bobkový list | |
zrnka pepře | |
hořčičné semínko | |
sůl |
Postup:
1. Zelená rajská jablíčka omyjeme a nakrájíme na nudličky
2. Oloupané okurky, očištěné papriky a cibule nakrájíme na nudličky
3. Vše dáme do větší mísy, osolíme, zatížíme talířem a necháme do druhého dne odležet
4. Ocet povaříme spolu s kořením a necháme vychladnout
5. Ze zeleniny slijeme vylouhovanou vodu, salát napěchujeme do sklenic a zalijeme vychladlým octovým nálevem
6. Sklenice převážeme pergamenovým papírem a uložíme v chladnu.