REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurky s papričkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okurky zavařované v sladkokyselém nálevu s feferonkami, česnekem, cibulkami a kořením.


Ingredience:
Na 5 sklenic:
2 kgmenších okurek
30 kskuliček pepře
15 ksstroužků česneku
15 ksfeferonek
5 ksjarních cibulek
5 kshvězdiček badyánu
celá skořice
Na nálev:
500 mlocta
200 mlvody
250 gkrystalového cukru
30 gsoli

Postup:

1. Z vody, cukru, octa a soli svaříme nálev
2. Okurky omyjeme, pečlivě očistíme, překrojíme na půl, naskládáme do připravených čistých a suchých sklenic
3. K okurkám do každé sklenice přidáme 3 feferonky, 3 stroužky oloupaného česneku, jednu překrojenou cibulku bez zelené natě, 6 kuliček pepře, kousek celé skořice a hvězdičku badyánu
4. Vše zalijeme připraveným nálevem, sklenice uzavřeme a zavařujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

Doporučení:

Do každé sklenice můžeme přidat kousek křenu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy