Okurky zavařované v sladkokyselém nálevu s feferonkami, česnekem, cibulkami a kořením.
Ingredience:
Na 5 sklenic: | |
2 kg | menších okurek |
30 ks | kuliček pepře |
15 ks | stroužků česneku |
15 ks | feferonek |
5 ks | jarních cibulek |
5 ks | hvězdiček badyánu |
celá skořice | |
Na nálev: | |
500 ml | octa |
200 ml | vody |
250 g | krystalového cukru |
30 g | soli |
Postup:
1. Z vody, cukru, octa a soli svaříme nálev
2. Okurky omyjeme, pečlivě očistíme, překrojíme na půl, naskládáme do připravených čistých a suchých sklenic
3. K okurkám do každé sklenice přidáme 3 feferonky, 3 stroužky oloupaného česneku, jednu překrojenou cibulku bez zelené natě, 6 kuliček pepře, kousek celé skořice a hvězdičku badyánu
4. Vše zalijeme připraveným nálevem, sklenice uzavřeme a zavařujeme 20 minut při teplotě 90 °C.
Do každé sklenice můžeme přidat kousek křenu.