Recept z estonské kuchařky. Jde o snad nejrychlejší recept na nakládané solné okurky, co existuje, protože po naložení stačí 1 hodina odležení v lednici a už se do nich můžete pustit! Přitom chutnají skvěle. Používáme jako přílohu či salát.
Ingredience:
1 kg | okurek nakládaček |
4 ks | stroužky česneku |
2 lžičky | soli |
1 lžička | krupicového cukru |
hroznové listy | |
petržel | |
kopr | |
igelitový sáček, gumička |
Postup:
- Okurky důkladně očistíme, nejlépe kartáčkem, pod studenou tekoucí vodou, pak je ještě opláchneme a necháme okapat.
- Připravené okurky nakrájíme na kolečka nebo dlouhé plátky, případně na kostičky, ale kolečka či plátky vypadají lépe.
- Česnek propasírujeme, kopr s petrželkou a nejlépe mladými vinnými listy nasekáme najemno.
- Do velké mísy přendáme okurky, přisypeme nasekanou směs, doplníme o sůl a cukr, důkladně vše promícháme.
- Rozdělíme do sáčků, ty důkladně uzavřeme, například gumičkou, ale lze je i jednoduše zauzlovat.
- Necháme v lednici 1 hodinu odležet a můžeme se do nich pustit!