Estonsko
Bleskovky – okurky naložené v soli a ke konzumaci za 1 hodinu!
Recept z estonské kuchařky. Jde o snad nejrychlejší recept na nakládané solné okurky, co existuje, protože po naložení stačí 1 hodina odležení v lednici a už se do nich můžete pustit! Přitom chutnají skvěle. Používáme jako přílohu či salát.
Dýňová krémová polévka
Na orestované cibulce podušené kostky dýně, povařené ve vývaru, rozmixované, zjemněné smetanou.
Houbový kečup
Recept původem z estonské kuchyně. Podušené houby v kořeněném nálevu, prolisované a sterilované.
Houbový kečup II.
Recept z Estonska na podušené houby, prolisované, sterilované. Používáme jako přílohu k masu.
Kapsad mugli
Recept estonské kuchyně. Kostky vepřového plecka vyskládané v širším hrnci ve vrstvách spolu se zelím, cibulí a kroupami, podušené doměkka.
Kringel
Estonský moučník. Věnec připravený z rozkrojené rolády, zapletené do copu a upečené ve tvaru kola.
Svjekolnik
Recept z estonské kuchyně na hustou polévku z červené řepy a dalších surovin, tedy jedna z variant této oblíbené estonské polévky.
reklama