REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový kečup II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Estonska na podušené houby, prolisované, sterilované. Používáme jako přílohu k masu.


Ingredience:
1,5 kghub (lišky, holubinky, ryzce apod.)
100 gsoli
2 lžičkynového koření
2 lžičkymletého pepře
1 lžičkamuškátového květu
1 lžičkamletého hřebíčku
1 lžičkamleté skořice
2-4 lžícerajského protlaku
2 lžícecukru
1/2 locta
2 kssušené chilli papričky
sůl

Postup:

1. Očištěné a na silnější plátky pokrájené houby osolíme a necháme nejlépe v porcelánové míse odležet
2. Všechno koření svaříme s octem a chilli papričkami, přidáme cukr, odstavíme a necháme nejméně 2 hodiny vyluhovat, ovšem klidně i přes noc, o to bude výluh kvalitnější
3. Odleželé houby vložíme do hrnce, podlijeme malým množstvím octového výluhu a protlakem, podusíme pod pokličkou doměkka, tedy asi 10-15 minut, měkké houby rozmixujeme tyčovým mixérem
4. Ještě horké dáme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 95 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy