REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový kečup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z estonské kuchyně. Podušené houby v kořeněném nálevu, prolisované a sterilované.


Ingredience:
1,5 kghub
90 gsoli
0,5 locta
2 lžičkynového koření
2 lžičkyčerného pepře
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkamuškátového květu
1 lžičkahřebíčku
1 lžičkaskořice
1 lžícecukru
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, rozkrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme v porcelánové misce odležet
2. Všechno koření svaříme v předepsaném množství octa, přidáme cukr a necháme nejméně dvě hodiny vyluhovat
3. Odleželé houby vložíme do hrnce, podlijeme malým množstvím octového výluhu a podusíme pod pokličkou doměkka
4. Měkké houby prolisujeme přes síto (můžeme je také rozmixovat), ještě teplé dáme do sklenic a sterilujeme 30 minut při bodu varu.

Doporučení:

Takto upravené houby používáme jako přílohu k masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy