REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapsad mugli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept estonské kuchyně. Kostky vepřového plecka vyskládané v širším hrnci ve vrstvách spolu se zelím, cibulí a kroupami, podušené doměkka.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
500 gkysaného zelí
200 guvařených krup
2 kscibule
bobkový list
voda
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Nejprve uvaříme do měkka kroupy v mírně osolené vodě, scedíme je, důkladně propláchneme a necháme okapat
2. Maso nakrájíme na kostky podobně jako na guláš, cibuli nakrájíme na jemno
3. Do širšího hrnce dáme vrstvu zelí, lehce posypeme cukrem, přidáme kostky vepřového masa, nakrájenou cibuli a nakonec kroupy, osolíme, opepříme, pokračujeme v dalších vrstvách, střídavě vkládáme do hrnce vrstvu zelí, masa, krupek a nasekané cibulky
4. Na závěr přidáme bobkový list, vše podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni do měkka zhruba 1 hodinu.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy