Na plátky pokrájené cukety přelité horkým octem, ochucené kořením, feferonkou a česnekem, pak naložené do oleje. Takto naložené cukety můžeme podávat jako salát, přílohu k masu, nebo dále použít dle příslušných receptur.
Ingredience:
500 g | cukety |
5 dl | olivového oleje |
1 dl | octa 5 % |
2-3 ks | oloupané stroužky česneku |
1-2 ks | feferonky |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omyté, na kolečka nakrájené cukety přelijeme octem přivedeným k varu, nechte 30 minut působit, pak cuketu osolíme a okořeníme pepřem
2. Feferonky zbavené jadřince nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a v půlce každý překrojíme
3. Do malých zavařovacích sklenic dáme plátky cuket i s octem, do každé sklenice vložíme dva i více kousků česneku a několik proužků feferonek
4. Vše zalijeme olejem tak, aby byla cuketa úplně potopená
5. Dobře uzavřené skladujeme v chladu.
Stejně můžeme naložit i jiné druhy dýní.