REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cukety nakládané v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky pokrájené cukety přelité horkým octem, ochucené kořením, feferonkou a česnekem, pak naložené do oleje. Takto naložené cukety můžeme podávat jako salát, přílohu k masu, nebo dále použít dle příslušných receptur.


Ingredience:
500 gcukety
5 dlolivového oleje
1 dlocta 5 %
2-3 ksoloupané stroužky česneku
1-2 ksfeferonky
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté, na kolečka nakrájené cukety přelijeme octem přivedeným k varu, nechte 30 minut působit, pak cuketu osolíme a okořeníme pepřem
2. Feferonky zbavené jadřince nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a v půlce každý překrojíme
3. Do malých zavařovacích sklenic dáme plátky cuket i s octem, do každé sklenice vložíme dva i více kousků česneku a několik proužků feferonek
4. Vše zalijeme olejem tak, aby byla cuketa úplně potopená
5. Dobře uzavřené skladujeme v chladu.

Doporučení:

Stejně můžeme naložit i jiné druhy dýní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy