REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kvašáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na kvašené okurky.


Ingredience:
Rozpis na sklenici o objemu 3 l:
2 kgvětších okurek
2 lvody
3 vrchovaté lžícesoli
8 ksvišňových listů
8 ksvinných listů
5 kskuliček pepře
5 kskuliček nového koření
2 ksbobkových listů
1 kskřenu
2 snítkykopru

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, do které hodíme sůl, bobkový list, nové koření a pepř, necháme projít varem
2. Do třílitrové sklenice skládáme vidličkou propíchané okurky a prokládáme je listy višní, vína, koprem a na kolečka nakrájeným křenem
3. Láhev zalijeme teplým (ne vařícím!) nálevem
4. Skleněnou nádobu zaděláme igelitem a zafixujeme gumičkou
5. Necháme 8-9 dní v teple kvasit.

Doporučení:

Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu.

Poznámka:

Okurky musí býti potopené v nálevu, jinak se vám rozloží (rozblebtnou) a nebudou k jídlu!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy