REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kvašáky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakládané kvašené okurky.


Ingredience:
5 kgokurek
3 lvody
2 lžičkyhořčičného semínka
10 kskuliček nového koření
10 kskuliček pepře
10 kskoleček křenu
2 ksvinných listů
3 snítkykopru
100 gsoli (20 g na 1 kg okurek)

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, do které dáme sůl, hořčičné semínko, nové koření, pepř
2. Necháme projít varem
3. Do větší sklenice (sklenic) skládáme vidličkou propíchané okurky a prokládáme je listy vína, koprem a na kolečka nakrájeným křenem
4. Láhev zalijeme teplým (ne vařícím!) nálevem
5. Skleněnou nádobu zaděláme igelitem a zafixujeme gumičkou
6. Necháme 8-9 dní v teple kvasit.

Doporučení:

Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu.

Poznámka:

Igelit v průběhu kvašení můžeme propíchat. Okurky musí býti potopené v nálevu, jinak se vám rozloží (rozblebtnou) a nebudou k jídlu!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy