REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí sušená rajčata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušená rajčátka vonící po bylinkách a česneku se skvěle hodí jako ingredience k dalšímu použití, například do omáček, na špagety apod., nebo se dají jen tak mlsat a zapíjet dobrým vínem.


Ingredience:
1 kgstředně velkých nejlépe soudečkových cherry rajčátek
4 ksstroužky česneku
2 lžičkybalzamikového octa
1 lžícesušeného tymiánu
1 lžícehnědého cukru
1 svazekčerstvého tymiánu
olivový olej na zastříknutí

Postup:

1. Omytá, okapaná rajčátka podélně přepůlíme a vyskládáme je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a to řezem nahoru
2. Zastříkněte je olejem a balzamikem, posypte cukrem, česnekem a suchým i čerstvě nasekaným tymiánem
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 100 °C nejméně 4 hodiny, ale raději i déle
4. Skladujeme je jen tak, dobře uzavřená ve sklenici, nebo je můžeme zalít olivovým olejem.

Doporučení:

V olivovém oleji naložená rajčátka vydrží i rok a můžeme je ještě dochutit bylinkami, například bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy