Naložená poupata medvědího česneku používáme na ozdobu chlebíčků, jednohubek, nebo lze s nimi nahradit v receptech pravé kapary. Mají pikantní česnekovou-slanou a ostrou chuť.
Ingredience:
500 g | poupat medvědího česneku |
50 g | soli |
Na nálev: | |
0,5 l | vody |
2 dl | octa |
1 lžíce | cukru |
1/2 ks | sušené feferonky |
Postup:
1. Poupata opláchneme v cedníku vodou a necháme okapat
2. Okapaná poupata promícháme se solí a na 12 hodin dáme do lednice uležet, aby natáhly slanou chuť
3. Nasolená poupata nasypeme do skleniček a zalijeme připraveným teplým lákem z uvedených surovin
4. Steriluje 10 minut při 90 °C.
Příprava teplého láku:
Vodu s octem a cukrem přivedeme k varu (kdo má rád ostřejší pokrmy, přidá ještě kousek sušené feferonky), pak vypneme zdroj tepla, nálev dále nevaříme, použijeme ho ještě teplý!
Kdo nemá rád ostré pokrmy, feferonku v nálevu vynechá.