REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barevné cuketové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky zelené a žluté cukety naskládané do zavařovacích sklenic, sterilované v sladkokyselém kořeněném nálevu.


Ingredience:
Rozpis na 5 sklenic:
1 kgzelené cukety
1 kgžluté cukety
5 ksbobkových listů
1 ksmalé mrkve
1 kscibule
několik snítek kopru
Na 1 litr nálevu:
750 mlvody
200 mlocta
70 gcukru
8 kskuliček celého pepře
2 kskuličky nového koření
1-2 kshřebíčky
1 lžičkahořčičného semínka

Postup:

1. Cukety omyjeme, necháme okapat, pak je nakrájíme na silnější plátky
2. Očištěnou mrkev a oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka
3. Cuketové plátky naskládáme do zavařovacích sklenic (barvy střídáme), do každé přidáme několik koleček mrkve, cibule, po bobkovém listu a kousku kopru
4. Připravíme si nálev; vodu zahřejeme na 80 °C a rozpustíme v ní cukr, poté do ní vlijeme ocet a přidáme koření, nálev chvíli povaříme
5. Horkým nálevem zalijeme připravenou zeleninu narovnanou ve sklenicích, důkladně uzavřeme
6. Takto připravené cukety sterilujeme při 85 °C tak 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy