REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barevné papriky v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Barevné papriky spařené, nakrájené na čtvrtky, přelité olejem a nakonec zalité octovým nálevem, sterilované.


Ingredience:
Rozpis na 3 sklenice:
1000 gbarevných masitých paprik
hořčičná semínka
bobkové listy
rostlinný olej
nové koření
kmín
Na nálev:
750 mlvody
200 mlocta
70 gcukru
50 gDeka (konzervační přípravek na zavřování)
30 gsoli

Postup:

1. Očištěné a omyté papriky nakrájíme na čtvrtky, vložíme je na 5-10 minut do vody horké asi 80 °C, poté vodu slijeme a spařené papriky necháme okapat
2. Připravíme si nálev; ve vodě rozpustíme Deko, cukr a sůl, přilijeme ocet, přivedeme k varu, vaříme 5 minut
3. Na dno každé sklenice o objemu 1 l položíme bobkový list, přidáme 1/
3 lžičky hořčičných semínek, špetku kmínu a nového koření a 2 lžíce oleje
4. Papriky naskládáme do sklenic a zalijeme teplým nálevem, při teplotě 85 °C sterilujeme tak 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy