Barevné papriky spařené, nakrájené na čtvrtky, přelité olejem a nakonec zalité octovým nálevem, sterilované.
Ingredience:
Rozpis na 3 sklenice: | |
1000 g | barevných masitých paprik |
hořčičná semínka | |
bobkové listy | |
rostlinný olej | |
nové koření | |
kmín | |
Na nálev: | |
750 ml | vody |
200 ml | octa |
70 g | cukru |
50 g | Deka (konzervační přípravek na zavřování) |
30 g | soli |
Postup:
1. Očištěné a omyté papriky nakrájíme na čtvrtky, vložíme je na 5-10 minut do vody horké asi 80 °C, poté vodu slijeme a spařené papriky necháme okapat
2. Připravíme si nálev; ve vodě rozpustíme Deko, cukr a sůl, přilijeme ocet, přivedeme k varu, vaříme 5 minut
3. Na dno každé sklenice o objemu 1 l položíme bobkový list, přidáme 1/
3 lžičky hořčičných semínek, špetku kmínu a nového koření a 2 lžíce oleje
4. Papriky naskládáme do sklenic a zalijeme teplým nálevem, při teplotě 85 °C sterilujeme tak 20 minut.