REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celer ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupaný celer nakrájený na plátky nebo nudličky, povařený, pak zavařený v nálevu z cukru, vody, soli a octa.


Ingredience:
300 g a víceceleru
2-3 kscibule, nebo dle potřeby
kuličky nového koření
kuličky celého pepře
voda
ocet
Na nálev:
1 lvody
0,3 locta
3 lžícecukru
trochu soli

Postup:

1. Oloupaný celer nakrájíme na plátky kolečka nebo tenké nudličky, vložíme do vody mírně okyselené octem a uvaříme doměkka
2. Uvařený, okapaný celer vyskládáme do sklenic, prokládáme kolečky cibule
3. Do každé sklenice vložíme i několik kuliček nového koření a černého pepře
4. Obsah sklenic zalijeme horkým nálevem připraveným svařením vody, octa cukru a soli
5. Hotový celer ve sklenicích nakonec přelijeme lžící oleje, důkladně uzavřeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 95 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy