REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové těsto rozválené na vále, pokladené masovou směsí, zarolované do tvaru rolády, uvařené zamotané v utěrce doměkka, podávané nakrájené na plátky se zelím, nebo špenátem.


Ingredience:
Na těsto:
400 gdopředu uvařených brambor
150 gpolohrubé mouky
2 ksvejce
mouka na vyvalení
solamyl
sůl
Na nádivku:
400 guzeného masa (salámu)
1 ksstroužku česneku
1 ksvelké cibule
pepř
sůl

Postup:

1. Dopředu uvařené a vychladlé brambory nastrouháme přímo na vál, přidáme polohrubou mouku, sůl, lžičku solamylu a vejce, vše smícháme a vypracujeme hladké a vláčné těsto
2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku asi 0,5 cm silnou, kterou potřeme nádivkou
3. Placku srolujeme do tvaru rolády, tu zabalíme do čisté hadrové utěrky a okraje zajistíme provázky
4. Roládu vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme asi 7-8 minut z každé strany
5. Po uvaření roládu vymotáme z utěrky a nakrájíme ji na plátky.

Příprava nádivky:
Uzené nakrájíme na malé kostičky, na oleji osmahneme cibuli a když mírně zezlátne, přidáme uzené, trochu vše společně orestujeme, dochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a solí.

Doporučení:

Podáváme s dušeným zelím nebo špenátem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy