REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře podle M. D. Rettigové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V hrnci na másle opečené porce kuřete, podušené, nakonec dochucené šťávou z citrónu.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksstředně velké cibule
1,5 lžícemásla
1/4 lžičkypepře
šťáva a kůra z 1/2 ks citrónu
voda
sůl

Postup:

1. Omyté, osušené kuře naporcujeme na čtvrtky, maso ze všech stran osolíme a okořeníme pepřem
2. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na kterém pak porce kuřete zprudka opečeme
3. K opečeným porcím přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pokrm mírně podlijeme vlažnou vodou a kuře dusíme, zaklopené, doměkka
4. Těsně před koncem dušení přidáme do hrnce ustrouhanou kůru z citrónu, sundáme ze zdroje tepla a maso zakápneme šťávou z citrónu.

Doporučení:

Takto upravené kuře podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy