REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččiny okurky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakládané křupavé okurky, sterilované.


Ingredience:
Asi 13 sklenic po 0,7 l:
6 kgokurek
Na nálev:
40 gsoli
20 kshřebíčků
16 kskuliček černého pepře
8 ksbobkových listů
3 lvody
1 locta

Postup:

1. Okurky namočíme asi na 10 minut do studené vody a pak je důkladně omyjeme jemným kartáčkem a opláchneme
2. Na nálev v hrnci svaříme vodu, ocet, sůl, nové koření, bobkové listy i hřebíčky a necháme vychladnout
3. Do čistě vymytých sklenic narovnáme okurky, ty zalijeme připraveným nálevem a sterilujeme cca 7-10 minut při teplotě 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy